visu03

PRO
GRAM
MA

3 competities

Nationale
Competitie

De organisatoren van het BRIFF hebben ook het Brussels Short Film Festival en het Be Film Festival  opgericht en zullen tijdens het BRIFF zeker de nodige aandacht besteden aan de Belgische filmsector. Dankzij het succes van Be Film is een echt bondgenootschap gegroeid met de Belgische filmwereld. In dit kader wordt daarom een “Nationale competitie” georganiseerd om de kwaliteit en de diversiteit van onze Belgische talenten te illustreren. 

Internationale
Competitie

De “Internationale competitie” toont een selectie van films uit de hele wereld
en nodigt het grote publiek uit om talrijke langspeelfilms te zien in avantpremière voor België. 

Europese
Competitie

Als echte hoofdstad van Europa heeft Brussel natuurlijk ook een “Europese
competitie”. Deze “Europese aflossing” wil een kans geven aan enkele ambitieuze regisseurs en wil enkele “Made in Europe” werken tonen met een rijke en opvallende regie. De leden van het selectiecomité van deze competitie werden gekozen door de ARRF, de Association belge des Réalisateurs & Réalisatrices de Films, en staan borg voor de tonische en innoverende dimensie van het BRIFF.

OFF

Eregast

Naast de competities zijn nog andere hoogtepunten voorzien om het festival
een internationale dimensie te geven. Elke editie zal een eigen eregast hebben. Een ideale gelegenheid om samen met deze eregast en met onze exploitantenpartners een selectie te programmeren van enkele topfilms die de voorkeur genieten van deze eregast.

Retrospectieven

De retrospectieven zullen een eerbetoon zijn aan andere grote namen uit de
filmwereld die aanwezig zullen zijn als jurylid van een van de competities.

Master Class

Er worden ook meerdere “master classes” georganiseerd waar de festivalbezoekers of de professionelen diverse aspecten van de zevende kunst kunnen ontdekken.

Liever Series?

Geen probleem! De door Bozar Cinema beheerde sectie “Series” van het BRIFF confronteert de tendensen in dit genre met de meest recente evolutie in de zevende kunst. Dit initiatief vormt een aanvulling van een eerste afspraak in december en het Are You Series festival biedt de fans dus een tweede gelegenheid om de laatste tendensen van het genre te ontdekken, en wil ook de professionelen van deze innovatieve wereld de kans geven om hun indrukken uit te wisselen op forums en rondetafels.