fortislogo

20-29.06 2019

Langue

Brussels International Film Festival

Een tipje van de sluier van het BRIFF 2019!

Vooraleer we het volledige programma van 2019 bekend maken, kan je hier al een aantal secties ontdekken: 

Internationale competitie

De Internationale Competitie toont een selectie van films uit de hele wereld en nodigt het grote publiek uit om 12 langspeelfilms te ontdekken in Belgische avantpremière. In deze sectie komen niet alleen de toekomstige box-office successen die misschien al een ommetje gemaakt hebben naar Cannes of Berlijn, maar ook films die de harten van een panel van (internationale) programmators hebben veroverd.

Director’s week

In de Europese hoofdstad kan het festival niet anders dan een ode brengen aan het diverse Europese talent. In samenwerking met het ARRF (‘l’Association des Réalisateurs & Réalisatrices de films’) zal deze competitie een selectie van oeuvres van ambitieuze, opkomende Europese cineasten samenbrengen onder de titel ‘Director’s week’.

Nationale competitie

Dit competitie is georganiseerd om de kwaliteit en om de cinematografische rijkheid van ons platte land aan het grote publiek, maar ook aan de internationale, professionele wereld te tonen.

Focus op Belgische film

Deze selectie van nationale films zal aan het publiek en internationale professionals de kans geven om de beste Belgische films van 2018 – 2019 te ontdekken.

Hou onze website in de gaten om de rest van het programma te ontdekken!