Skip to content

3 vragen aan Héléna Noguerra; jurylid van de Internationale Competitie

BRIFF Dag Helena. Wat betekent het festival voor u?
HN Het is de belofte hoogstaande en aparte films te zien, of ze nu Belgisch of internationaal zijn. Films die cinema ademen. Films waarvan je droomt! Geen cynische films maar films die ons mogelijke werelden tonen. Films met een echte artistieke invalshoek. In onze tijd is dat een heuse daad van verzet.

BRIFF Waarop verheugt u zich het meest wanneer u naar het festival komt?
HN De ontdekkingen! Het feit dat ik een goed excuus heb en me niet schuldig hoef te voelen omdat ik hele week lang niets anders doe dan naar de cinema gaan! Het wordt een heuse orgie van films! Ik wou dat mijn beroep « professioneel toeschouwer » heette.

BRIFF Wat maakt uw deelname aan het festival bijzonder voor u?
HN De terugkeer naar de bronnen. België blijft mijn geboorteland. Ernaar terugkomen is o zo belangrijk! Net als te zien dat de artiesten niet plooien!

Scroll To Top