Spring naar content

Hawar, nos enfants bannis van Pascale Bourgaux

Elke week belichten we de films die worden voorgesteld in de nationale competitie van de zesde editie van het Brussels International Film Festival.

In deze sectie ontdekken publiek en professionals uit de hele wereld documentaires en fictiefilms in Belgische avant-premiĂšre.

Deze week ligt de focus op de documentaire Hawar, nos enfants bannis van de Belgische regisseuse en oorlogsreporter, Pascale Bourgaux.


Hawar, nos enfants bannis

De film, die in wereldpremiĂšre ging op het festival Visions du RĂ©el, is het resultaat van een lang onderzoek naar het ’taboe’ rond kinderen geboren uit verkrachting van Yezidi-vrouwen door Daech-jihadisten.

De documentaire vertelt het verhaal van Ana (niet haar echte naam), een vrouw die hiervan slachtoffer werd. Ze probeert weer contact te krijgen met de dochter die ze in de steek moest laten. De kinderen die uit deze aanrandingen zijn geboren, worden beschouwd als “bastaarden” en worden tegenwoordig door de Yezidi-gemeenschap verstoten.

Deze aangrijpende en politieke film wordt getoond in Belgische avant-premiĂšre tijdens het BRIFF in aanwezigheid van de regisseuse.


Artikels van de pers:

 

Scroll naar boven