Spring naar content

Adieu Sauvage van Sergio Guataquira Sarmiento

Elke week belichten we de films die worden voorgesteld in de nationale competitie van de zesde editie van het Brussels International Film Festival.

In deze sectie ontdekken publiek en professionals uit de hele wereld documentaires en fictiefilms in Belgische avant-premiĂšre.

Deze week ligt de focus op Adieu Sauvage van de regisseur Sergio Guataquira Sarmiento.


Adieu Sauvage

De film ging in wereldpremiÚre op het festival van de documentaire Cinéma du Réel (Paris) en werd bekroond met de prijs van de beste documentaire op het Ann Arbor Film Festival (Michigan, USA). Adieu Sauvage is de eerste langspeelfilm van de regisseur Sergio Guataquira Sarmiento.

Het uitgangspunt van de eerste langspeelfilm van de regisseur zijn de zelfmoordgolven die zich voordoen in Amerindiaanse gemeenschappen. De filmmaker leeft in België en stamt zelf af van een inheemse Colombiaanse gemeenschap. Onderzoek over dit fenomeen zorgt ervoor dat hij weer in contact komt met zijn vergeten afkomst. Via de ontmoeting met het Cacua-volk vertelt de film over de gevoelens en de eenzaamheid die bij deze etnische groep heersen. Maar deze documentaire, volledig in zwart-wit gedraaid, vertelt ons ook over de inleidende reis van de regisseur.

Ontdek deze aangrijpende, humoristische en zeer persoonlijke film in avant-premiĂšre op het BRIFF.

 


Artikels van de pers:

 

Scroll naar boven