Spring naar content

Familie & sessies met audiodescriptie

Familievoorstelling

Het Brussels International Film Festival stelt u eveneens familievoorstellingen voor! De unieke kans om een moment te delen met kinderen, ouders en grootouders.

Kom en ontdek:

Les DĂ©mons d’argile van Nuno Beato (2022 – Portugal). Een animatiefilm in stop-motion voor het hele gezin. Een origineel en dromerig werk om te ontdekken tijdens het BRIFF!

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

NEW : Les DĂ©mons d’argile wordt u eveneens aangeboden met audiodescriptie. De film zal dus toegankelijk zijn voor slechtzienden dankzij de beschrijving van de visuele elementen van de film. Een vertoning aangeboden in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van La Rochelle.

 

 

 

 


V.A.S.T

In 2023 zal dankzij de vzw Tout en Parlant de meermaals bekroonde film Drunk van Thomas Vinterberg toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden evenals voor al wie moeite heeft met het lezen van ondertitels.

Wat is audiodescriptie? 

De vzw Tout en Parlant heeft een systeem ontwikkeld om internationale films beschikbaar te stellen voor toeschouwers met een visuele beperking, dyslectici of mensen die geen Frans kunnen lezen. Het systeem laat toe de ondertiteling te horen bij films die in originele versie worden vertoond. Dankzij een downloadbare mobiele applicatie hoort de toeschouwer een acteur de ondertitels voorlezen.

Op het programma:

Drunk van Thomas Vinterberg (2020 – Denemarken). De dramatische en bedwelmende komedie met Mads Mikkelsen dat bekroond werd met de Oscar voor Beste Internationale Film (2021) zal te zien zijn in de bioscoop met audiodescriptie.

Het BRIFF is zeer verheugd om bij te dragen aan een inclusieve bioscoopervaring die voor iedereen toegankelijk is!

Scroll naar boven