Spring naar content

Une jeunesse italienne van Mathieu Volpe

Elke week belichten we de films die worden voorgesteld in de nationale competitie van de zesde editie van het Brussels International Film Festival.

In deze sectie ontdekken publiek en professionals uit de hele wereld documentaires en fictiefilms in Belgische avant-premiĂšre.

Deze week leggen wij een focus op Une jeunesse italienne van Mathieu Volpe


Une jeunesse italienne

Une jeunesse italienne

Na zijn wereldpremiĂšre op het festival Dei Popoli (Florence) in november 2022, komt de documentaire van de Belgisch-Italiaanse regisseur Mathieu Volpe naar het BRIFF in nationale premiĂšre, voordat het op 5 juli 2023 in de Belgische bioscopen verschijnt.

Deze documentaire vertelt het verhaal van Sokuro, een jonge Burkinees in Italië, die net getrouwd is met een meisje uit zijn dorp van herkomst. Wanneer hij naar Italië moet terugkeren om te werken, wacht hij tot zijn vriendin zich bij hem in Europa voegt. Hij zit terug in het dagelijkse leven waar hij onder druk staat van een vermoeiende baan en gevangen zit in de onrust van een lange-afstandsrelatie. Dit zorgt ervoor dat Sokuro zal moeten kiezen op welke plek hij zijn leven zal heropbouwen.

Une jeunesse italienne legt op een juiste manier het gevoel van ontheemding bloot dat een jonge generatie migranten ervaart.

 


Scroll naar boven