Spring naar content

Jacques Audiard presenteert « Emilia Pérez » op het BRIFF!

Jacques Audiard doet ons de eer om op het BRIFF zijn film “Emilia Pérez” in avant-première te presenteren, die alvast lovende kritieken mocht ontvangen op het filmfestival van Cannes in mei. Daar won de film de juryprijs en de prijs voor Beste Actrice voor zijn vier actrices. Hij won in 2015 een Gouden Palm voor “Deephan” en is auteur van enkele klassiekers, waaronder “Sur mes lèvres”, “Un prophète” en “De Rouille et d’os”. Voor zijn tiende langspeelfilm zet de Franse regisseur koers naar Mexico, dat het decor vormt voor een sprankelende Spaanse muzikale thriller. De film, gecoproduceerd door het Belgische productiehuis Les Films du Fleuve, vertelt het verhaal van Rita (Zoe Saldana), een uitgeputte advocate in Mexico-Stad. Ze wordt ontvoerd door Manitas, het hoofd van een drugskartel, om haar te helpen worden wie ze altijd al wilde zijn: Emilia Pérez (Karla Sofia Gascon). En zo biedt de filmmaker opnieuw een kans zich te heruitvinden, zoals hij eerder deed met “The Brothers Sisters” en “The Olympics”.

Jacques Audiard zal “Emilia Pérez” op 1 juli om 21u voorstellen in Cinema Palace. Het BRIFF vindt plaats van 25 juni tot 3 juli.

Paradiso brengt “Emilia Pérez” op 28 augustus uit in de Belgische zalen.

TICKETS

Scroll naar boven