Spring naar content

Coupez!

Final Cut

Michel Hazanavicius

Comédie . 111' . France . 2022 . FR / ST : EN/NL

Een film over zombies in een verlaten gebouw. Tussen verwende technici en acteurs die niet echt betrokken zijn, lijkt alleen de regisseur over de energie te beschikken die nodig is om een nieuwe, low-budget horrorfilm tot leven te brengen. Het verschijnen van ‘echte’ zombies zal de opnames verstoren…

in het bijzijn van de filmploeg

Festival : Sundance Film Festival 2022 –
Festival de Cannes 2022

PremiĂšre

STARRING

Romain Duris

Bérénice Béjo

Finnegan Oldfield

Grégory Gadebois

Charlie Dupont

WRITER

Michel Hazanavicius

D’aprĂšs One Cut of The Dead! de Shinichiro Ueda et InspirĂ© de Ghost in the box de Ryoichi Wada

DIRECTOR

Michel Hazanavicius

DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY

Jonathan Ricquebourg

SOUND

Jean Minondo

Selim Azzazi

Ken Yasumoto

Jean-Paul Hurier

FILM EDITING

Mickaël Dumontier

Michel Hazanavicius

MUSIC

Alexandre Desplat

Noëmie Devide

PRODUCTION

Getaway Films

La Classe Américaine

Sk Global Entertainment

France 2 Cinéma

Gaga Corporation

DISTRIBUTION

O’Brother

Michel Hazanavicius

Dallemagne_Day1-22

Michel Hazanavicius werd in 1967 geboren in Parijs. Hij studeerde kunst en begon zijn carriĂšre in 1988 op het kleine scherm bij het komische collectief Les Nuls (Canal+).

Voor Canal+ regisseerde hij samen met Dominique MĂ©zerette parodistische films als La classe amĂ©ricaine. Hij acteerde in La citĂ© de la peur van Les Nuls, waarna hij meeschreef aan Delphine 1 – Yvan 0 (1996), geregisseerd door Dominique Farrugia. Hij schreef voor radioproducties van Les Nuls, regisseerde de korte film Échec au capital en vervolgens de speelfilm Mes amis. Daarna regisseerde hij een reeks reclamespots, waarmee hij talrijke prijzen won, onder meer een zilveren leeuw in Cannes.

In 2005 was hij coproducent en coscenarist van Tuez-les tous!, een documentaire over de Rwandese genocide. Hij maakte een grote sprong voorwaarts toen hij de onconventionele spionagefilm OSS 117: Le Caire nid d’espions (2006) regisseerde, met in de hoofdrollen Jean Dujardin en BĂ©rĂ©nice Bejo. Drie jaar later werkte hij opnieuw met Dujardin samen in OSS 117: Rio ne rĂ©pond plus.

Weer met Jean Dujardin en Bérénice Bejo verwierf hij internationale faam dankzij The Artist, die in 2011 op het festival van Cannes werd gepresenteerd. In deze ambitieuze stomme film in zwart-wit volgen we George Valentin, een stommefilmacteur in Hollywood in de jaren twintig, die op een zijspoor wordt gezet door de komst van de geluidsfilm. De film viel wereldwijd in de prijzen, inclusief vijf Oscars.

Hazanavicius draaide een segment van de omnibusfilm Les infidÚles, waarna hij van register veranderde met The Search, een drama over de lotgevallen van drie personages tijdens de tweede Tsjetsjeense Oorlog. In 2017 richtte hij met Riad Sattouf en Florence Gastaud het productiebedrijf Les Compagnons du Cinéma op. Samen produceerden ze Le redoutable, naar het boek Un an aprÚs van Anne Wiazemsky. Deze biopic over een periode uit het leven van Jean-Luc Godard werd geselecteerd voor de officiële competitie in Cannes.

FILMOGRAPHY

1992 : DERRICK CONTRE SUPERMAN (short)

1992 : CA DÉTOURNE

1993 : LA CLASSE AMÉRICAINE

1997 : ECHEC AU CAPITAL SHORT

1999 : MES AMIS

2006 : OSS 117: LE CAIRE, NID D’ESPIONS

2009 : OSS 117: RIO NE RÉPOND PLUS

2011 : THE ARTIST

2012 : LES INFIDÈLES

2013 : WILL

2014 : THE SEARCH

2017 : LE REDOUTABLE

2020 : LE PRINCE OUBLIÉ

Scroll naar boven