Spring naar content

Tatami

Tatami (Internationale competitie)

Zar Amir Ebrahimi & Guy Nattiv

26.06 Palace 18:45 TICKET
29.06 Galeries 17:00 TICKET
Fictie . 105' . USA, Georgia . 2024 . EN/FA / ST : FR/NL/EN

De Iraanse judoka Leila en haar coach Maryam gaan naar de wereldkampioenschappen judo met de bedoeling de eerste gouden medaille voor Iran mee naar huis te nemen. Midden in de wedstrijd krijgen ze een ultimatum van de Islamitische Republiek waarin Leila wordt opgedragen een blessure te veinzen en te verliezen. Met haar vrijheid en die van haar familie op het spel staat Leila voor een onmogelijke keuze: een blessure veinzen en buigen voor het Iraanse regime, zoals Maryam haar opdraagt, of beiden trotseren en blijven vechten om goud te winnen.

STARRING

Zar Amir Ebrahimi

Jaime Ray

Newman Nadine

Marshall Arienne

Mandi Ash

Goldeh Sina

Parvaneh Mehdi

Bajestani Lir Katz

DIRECTOR 

Zar Amir Ebrahimi & Guy Nattiv

WRITER 

Guy Nattiv & Elham Erfani

SOUND 

Raphaela Dowding-Green

Tamar Golan

Paul Iché

Gareth Rhys Jones

Ronen Nagel

Kyle O’Neal

Julien Pirrie

Nati Taub

Alin Zabrauteanu

PHOTOGRAPHY 

Todd Martin

EDITOR 

Yuval Orr

MUSIC 

Dascha Dauenhauer

DISTRIBUTOR 

Cinéart

PRODUCTION 

Sarke Studio

Keshet Studios (US)

White Lodge Productions (US)

New Native Pictures (US)

Zar Amir Ebrahimi & Guy Nattiv

tatami-intervista-zar-amir-guy-nattiv-film_cropped_0_39_1600_939_jpeg_1600x900_crop_q85

Zahra Amir Ebrahimi

“Zar” werd geboren in Teheran in 1981. Op 16-jarige leeftijd werkte ze mee aan haar eerste korte films als assistent-regisseur. Nadat ze actrice was geworden, studeerde ze theater aan de Islamitische Azad Universiteit in Teheran, naast een cursus schone kunsten aan het Charsu Instituut. Haar carriĂšre als regisseur begon met haar korte film “Khat”. Als actrice verscheen ze in de films van vele Iraanse regisseurs, waaronder Mohammad Nourizad, Mojtaba Raie, Abolfazl Jalili, Abbas Kiarostami en in het Teheran City Theater. Haar doorbraak kwam met haar deelname aan de televisieserie Komakam Kon. Haar rol in de cultserie Nargess maakte haar een begrip. Tegen deze achtergrond raakte ze betrokken bij een sekstape-schandaal waarin ze, ondanks haar ontkenningen, betrokken werd. Aanklager Saeed Mortazavi had de leiding over de zaak. In 2008 vluchtte ze naar Frankrijk, waar ze werkte als actrice en regisseur, met name voor het Perzisch talige programma van de BBC, en de Franse nationaliteit verkreeg via een naturalisatiebesluit. In 2017 speelde ze in Teheran Taboo van regisseur Ali Soozandeh, die genomineerd werd voor een Critics’ Week award op het filmfestival van Cannes.

Guy Nattiv

geboren in 1973 in Tel Aviv, is scenarioschrijver, regisseur en producent. In 2008 werd zijn eerste speelfilm, Strangers, geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Skin, een van zijn vele korte films, won de Oscar in 2019 en andere prestigieuze prijzen over de hele wereld. Golda is zijn vijfde speelfilm.

FILMOGRAPHY

Zahra Amir Ebrahimi 

L’effacement (2024)

Les Nuits de Mashhad (2022)

Mon pire ennemi (2021)

Les Survivants (2021)

Marée (2019)

Guy Nattiv

Golda (2023)

Life, Unexpected (2021)

Skin (2018)

Skin (korte film) (2018)

Dear God (2014)

Magic Men (2014)

Mabul (2010)

Strangers (2007)

Offside (2006)

Strangers (korte film) (2003)

Mabul (korte film) (2002)

Scroll naar boven