Spring naar content

Speciale voorstellingen

Verscheidene speciale screenings maken dit 7de BRIFF compleet.

Emilia Perez, de musicalkomedie van Jacques Audiard, dubbel bekroond in Cannes met de Speciale Juryprijs en de Prijs voor Beste Vrouwelijke Vertolking voor de vier actrices Selena Gomez, Karla Sofia Gascon, Zoe Saldana en Adriana Pas.

Daarnaast is er Marcello Mio, een cinematografische mijmering van Christophe Honoré. In deze film nodigt hij Chiara Mastroianni en Catherine Deneuve uit om met melancholische gratie hun intieme geschiedenis onder ogen te zien. Christophe Honoré zal de film zelf presenteren, zes jaar na zijn laatste verschijning op het BRIFF met Plaire, aimer et courir vite.

Tot slot zijn er twee “very special” screenings. Uit zorg voor inclusiviteit vertoont het BRIFF voor het tweede jaar op rij, films met audiodescriptie. Onder meer Puan (El Profesor) van Maria AlchĂ© en Benjamin Naishtat, die toegankelijk is gemaakt voor slechtzienden, blinden, of iedereen die moeite heeft met het lezen van ondertitels. Deze film zal het inclusiviteitsgedeelte van het 7de BRIFF openen, waar ook Linda veut du poulet, een familievoorstelling, met audiobeschrijving wordt vertoond,

26.06 - 21:00

Marcello Mio

by Christophe Honoré

2024 / France, Italy / 120' / FR,IT – ST: FR-NL-EN

29.06 - 18:45 1.07 - 21:00

Emilia Perez

by Jacques Audiard

2024 / Frankrijk / 130' / ES – ST: FR/EN

Scroll naar boven