Skip to content

BRUSSELS Co-Production Forum

_SBA4274
_SBA4303
_SBA4021

Datum: 29 & 30 juni 2022

Deadline: 14 maart 2022

Deze activiteit wordt georganiseerd in het Engels.

Het forum werd in 2016 opgericht met als doel Europese producenten te helpen bij het vinden van minoritaire Belgische coproducties. Momenteel wordt het evenement opgedeeld in twee verschillende secties:

 1. de Gap Financing Sessions, die de oorspronkelijke doelstellingen van het forum hanteert,
 2. en UP: Up-and-coming Producers, een sectie speciaal ontworpen voor producenten aan de start van hun carrière.

Ook dit jaar maakt één van de projecten die geselecteerd werd voor het Brussels Co-Production Forum kans op de Music & Cinema Award. Deze prijs zal worden uitgereikt door onze partner MUSIC & CINEMA - Festival International du Film à Marseille.

GAP FINANCING SESSIONS

Voor wie? Voor Europese producenten die op zoek zijn naar een Belgische minoritaire coproductie of een financiële partner om hun budget te vervolledigen.

De Gap Financing Sessions zijn bedoeld om samenwerkingen tussen Europese en Belgische producenten te bevorderen. Vanuit het hart van de Europese Unie, waar een scala aan potentiële investeerders aanwezig is, hebben de Belgische filmprofessionals een waardevolle expertise te bieden op het gebied van co-productie. Na een pitchsessie waarin de geselecteerde projecten worden voorgesteld, krijgen de deelnemers de kans om hun potentiële partners individueel te ontmoeten en mogen ze ook deelnemen aan onze netwerkevenementen en cocktails.

KANDIDATUUR

Aangezien het Engels de voertaal is tijdens het evenement, verwachten wij van elke deelnemer een goed niveau van het Engels.

Producenten die in aanmerking komen, sturen hun aanvraag uiterlijk op 14 maart 2022 via mail naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met een volledig ingevuld deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen en aanvragen die niet in aanmerking komen, worden niet behandeld.

Er worden 10 projecten geselecteerd. Per geselecteerd project zal één producent worden uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.

 


Lees aandachtig het reglement van de oproep om er zeker van te zijn dat uw project in aanmerking komt.

 

UP: UP-AND-COMING PRODUCERS

Voor wie ? Voor opkomende producenten met een eerste of tweede langspeelfilmproject die op zoek zijn naar een co-producent of financiële partner.

Het BRIFF-team heeft de promotie van opkomend talent altijd hoog in het vaandel gedragen. Daarom werd UP: Up-and-coming Producers in het leven geroepen: om projecten van debuterende producenten in de schijnwerpers te zetten. Aan de hand van one-to-one meetings, workshops en andere netwerkevenementen krijgen de geselecteerde producenten de kans om een netwerk van potentiële partners op te bouwen alsook de nodige tools te verwerven om hun projecten verder te ontwikkelen.”

KANDIDATUUR

Aangezien het Engels de voertaal is tijdens het evenement, verwachten wij van elke deelnemer een goed niveau van het Engels. 

Producenten die in aanmerking komen, sturen hun aanvraag uiterlijk op 14 maart 2022 via mail naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met een volledig ingevuld deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen en aanvragen die niet in aanmerking komen, worden niet behandeld.

Er wordt een selectie gemaakt van 10 projecten. Per geselecteerd project wordt één producent uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.


Lees aandachtig het reglement van de oproep om er zeker van te zijn dat uw project in aanmerking komt.

MUSIC & CINEMA AWARD in samenwerking met MUSIC & CINEMA – Festival International du Film à Marseille 

Het Brussels Co-Production Forum werkt samen met de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie, een evenement georganiseerd door en tijdens het Festival International du Film d’Aubagne - MUSIC&CINEMA. Deze Markt is bedoeld voor producenten en regisseurs die op zoek zijn naar een filmcomponist om de originele soundtrack van hun filmproject te maken. De Markt brengt duo’s van regisseurs en producenten in contact met een aantal componisten, die hen een originele muziekcompositie zullen voorstellen en die hen tijdens individuele meetings zullen proberen overtuigen om tot een samenwerking te komen.

In het kader van deze samenwerking zal het team van Aubagne tijdens het BRIFF een speciale prijs uitreiken aan één van de projecten, geselecteerd voor één van de secties van het Brussels Co-Production Forum. Het bekroonde project wordt automatisch opgenomen in de selectie van de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie en krijgt de kans om componisten te ontmoeten tijdens de volgende editie van het MUSIC&CINEMA – Festival International du Film à Marseille, in maart 2023.

 


Music & Cinema Award 2021: The Fury van Gemma Blasco, geproduceerd door Mireia Graell (Ringo Media, Spanje)

Meer info over de Europese Markt vind je hier

INSCHRIJVEN ALS TOEHOORDER (DEELNEMER ZONDER PROJECT)

Voor wie? Professionals die op zoek zijn naar een langspeelfilmproject om aan deel te nemen. 

U kan zich inschrijven om het evenement bij te wonen en de geselecteerde producenten te ontmoeten. Om dit te doen, gelieve het formulier in te vullen door hier te klikken.

U ontvangt een overzicht van de geselecteerde projecten van zodra de selectie officieel is bekendgemaakt. Professionals die geen interesse hebben in de geselecteerde projecten kunnen zich dan uitschrijven voor het forum.

 

Voor deelnemers zonder project staat het Brussels International Film Festival niet in voor het transport naar het festival, noch voor de accommodatie.

 

SELECTIE 2021

Gap Financing Sessions
 • Bayo Bayo Baby van Raul de la Fuente, geproduceerd door Amaia Remirez (Kanaki Films, Spanje) - Fictie
 • Birds don’t look back (Les Oiseaux ne se retournent pas) van Nadia Nakhlé, geproduceerd door Sébastien Onomo (Special Touch Studios, Frankrijk) - Animatie
 • Dirty Land (Terra Vil) van Luis Campos, geproduceerd door Mario Petrocinio (Bro Cinema, Portugal) - Fictie
 • Dreaming of Lions (Sonhar com leões) van Paolo Marinou-Blanco, geproduceerd door Justin Amorim (Promenade) - Fictie
 • An Enemy (Wróg) van Teresa Czepiec, geproduceerd door Mikolaj Prokromski (Pokromski Studio, Polen) - Fictie
 • Fires (Pozari) van Nikola Ljuca, geproduceerd door Bojana Radulovic (Code Blue Production d.o.o., Montenegro) - Fictie
 • The Glass House (Dim za sklom) van Taras Dron geproduceerd door Valeria Sochyvets (Directory Films, Oekraïne) - Fictie
 • Our Father (Oce Nas) van Goran Stankovic, geproduceerd door Snežana van Houwelingen (This and That Productions, Serbië) - Fictie
 • Souls on Tape van Carl Javér, geproduceerd door Fredrik Lange (Vilda Bomben Film AB, Zweden) - Hybride documentaire
 •  
UP : Up-and-coming Producers
 • Arturo’s Voice (La Voce di Arturo) van Irène Dionisio, geproduceerd door Costanza Coldagelli (Matrioska, Italië) - Fictie
 • Autonauts of the Cosmoroute (Les Autonautes de la Cosmoroute) van Leslie Menahem, geproduceerd door Nidia Santiago en Edwina Liard (Ikki Films, Frankrijk) - Fictie
 • CLEAN van Koen Van Sande, geproduceerd door David Vermander (Cartouche bvba, België) - Fictie
 • The Fury (La Furia) van Gemma Blasco, geproduceerd door Mireia Graell (Ringo Media, Spanje) - Fictie
 • Ground Zero van Zhanna Ozirna, geproduceerd door Iryna Kovalchuk (RADAR Films, Oekraïne) - Fictie
 • In Between (Pomiedzy) van Piotr J. Lewandowski, geproduceerd door Marta Duzbabel en Agnieszka Rostropowicz-Rutkowska (Pinot Films, Polen) - Fictie
 • Shiny New World van Jan van Gorkum, geproduceerd door Monique van Kessel (Make Way Film, Nederland) - Fictie
 • Three Songs (Tres Canciones) van Adrià Guxens, geproduceerd door Jana Llopart (Corte A Films, Spanje) - Fictie
 • The Virgin and the Child (La Vierge à l’enfant) van Binevsa Berivan, geproduceerd door Isabel de la Serna (Playtime Films, België) - Fictie
 • Zejtune (Untitled Ghana Project) van Alex Camilleri, geproduceerd door Rebecca Anastasi (Luzzu Ltd., Malta) - Fictie
 •  

Contact & info : Mathilde Pâques, Circé Lethem & Romane Pangrazzi - forum@briff.be

Partners :

Scroll To Top