Skip to content

BRUSSELS Co-Production Forum

_SBA4274
_SBA4303
_SBA4021

Deze activiteit wordt in het Engels georganiseerd.

Het Brussels Co-Production Forum is een initiatief dat tot doel heeft veelbelovende speelfilms in ontwikkeling te ondersteunen en ze in contact te brengen met potentiële partners. Opgericht in 2016 met een focus op de hulp van Europese producenten met het vinden van Belgische minoritaire coproducties, is het opgedeeld in twee verschillende secties:

  1. de Gap Financing Sessions, die de oorspronkelijke doelstellingen van het forum hanteert,
  2. en UP: Up-and-coming Producers, een sectie speciaal ontworpen voor producenten aan de start van hun carrière.

Het Brussels Co-Production Forum zal in 2021 voor de 5e keer plaatsvinden, op 29 en 30 juni.

SESSIES GAP FINANCING

Voor wie ?

Europese producenten die op zoek zijn naar een Belgische minoritaire coproductie of een financiële partner om hun budget te vervolledigen.

De Gap Financing Sessions bevorderen partnerschappen tussen Europese producenten en Belgische coproducenten en financiële partners. Na een pitchingsessie van de geselecteerde projecten krijgen de deelnemers de kans om potentiële partners één-op-één te ontmoeten en onze netwerkevenementen en cocktails bij te wonen.

Er zullen 10 Europese projecten worden geselecteerd. Per geselecteerd project zal één producent worden uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.

Aangezien Engels de voertaal zal zijn tijdens het evenement, wordt een goed niveau van het Engels aangeraden voor iedereen die wil deelnemen.

Producenten die in aanmerking komen, moeten hun aanvraag uiterlijk op 11 april 2021 per e-mail sturen naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met een volledig ingevulde deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen of aanvragen die niet in aanmerking komen worden niet behandeld.
.
.
.
.

.


Lees de ‘Rules and Regulations’ zorgvuldig om te controleren of uw project in aanmerking komt alvorens u uw aanvraag indient.

UP: OPKOMENDE PRODUCENTEN

Voor wie ?

Opkomende producenten met een eerste of tweede langspeelfilmproject die op zoek zijn naar een co-producent of financiële partner.

Het BRIFF-team heeft altijd de promotie van opkomend talent hoog in het vaandel gedragen. Daarom is UP: Up-and-coming Producers in het leven geroepen om projecten van producenten die aan het begin van hun carrière staan in de schijnwerpers te zetten. Door middel van een pitching sessie, één-op-één ontmoetingen, workshops en andere netwerkevenementen en cocktails zullen de geselecteerde producenten de kans krijgen om een netwerk van potentiële partners te creëren en tools te verwerven om hun projecten verder te ontwikkelen.

Er zullen 10 Europese en Belgische projecten worden geselecteerd. Per geselecteerd project zal er één producent worden uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.

Aangezien Engels de voertaal zal zijn tijdens het evenement, wordt een goed niveau van het Engels aangeraden voor iedereen die wil deelnemen.

Producenten die in aanmerking komen, moeten hun aanvraag uiterlijk op 11 april 2021 per e-mail sturen naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met het volledig ingevulde deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen en aanvragen die niet in aanmerking komen zullen niet worden behandeld.

.


Lees aandachtig de volgende Regels en Richtlijnen om te controleren of uw project in aanmerking komt voordat u een aanvraag indient.

INSCHRIJVEN ALS DEELNEMER (ZONDER PROJECT)

Voor wie ?

Professionals die op zoek zijn naar een langspeelfilmproject om aan deel te nemen.

.

U kan zich inschrijven om het evenement bij te wonen en de geselecteerde producenten te ontmoeten. Om dit te doen, gelieve het formulier in te vullen door hier te klikken

Een overzicht van de geselecteerde projecten zal u worden toegestuurd zodra de selectie officieel is bekendgemaakt. Professionals die geen interesse hebben in de geselecteerde projecten kunnen zich dan uitschrijven op het forum.

Gelieve de beschrijving van beide secties aandachtig te lezen voor u uw aanvraag voor ontmoetingen indient.

Als deelnemer zonder projet aan het forum staat het Brussels International Film Festival niet in voor het transport naar het festival, noch voor de accommodatie.

.

Contact & info : Mathilde Pâques, Margaux Bertier & Romane Pangrazzi - forum@briff.be

In samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het departement 'Steun voor internationalisering' van het "Brussels Invest & Export"

Scroll To Top