Skip to content

BRUSSELS Co-Production Forum

_SBA4274
_SBA4303
_SBA4021
De inschrijvingen voor het Brussels Co-Production Forum zijn nu gesloten. De geselecteerde projecten zullen begin juni worden bekendgemaakt. Producenten die het evenement willen bijwonen en de geselecteerde projecthouders willen ontmoeten, kunnen zich nog steeds hieronder inschrijven.

Deze activiteit wordt in het Engels georganiseerd.

Het Brussels Co-Production Forum is een initiatief dat tot doel heeft veelbelovende speelfilms in ontwikkeling te ondersteunen en ze in contact te brengen met potentiële partners. Opgericht in 2016 met een focus op de hulp van Europese producenten met het vinden van Belgische minoritaire coproducties, is het opgedeeld in twee verschillende secties:

  1. de Gap Financing Sessions, die de oorspronkelijke doelstellingen van het forum hanteert,
  2. en UP: Up-and-coming Producers, een sectie speciaal ontworpen voor producenten aan de start van hun carrière.

Het Brussels Co-Production Forum zal in 2021 voor de 5e keer plaatsvinden, op 7 en 8 september.

Update - 31.03.21 - MUSIC & CINEMA AWARD

Het Brussels Co-Production Forum werkt samen met de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie, een evenement georganiseerd door en tijdens het Festival International du Film d’Aubagne - MUSIC&CINEMA. Deze Markt is bedoeld voor producenten en regisseurs die op zoek zijn naar een filmcomponist om de originele soundtrack van hun filmproject te maken. De Markt brengt duo’s van regisseurs en producenten in contact met een aantal componisten, die hen een originele muziekcompositie zullen voorstellen en die hen tijdens individuele meetings zullen proberen overtuigen om tot een samenwerking te komen.
.
In het kader van deze samenwerking zal het team van Aubagne tijdens het BRIFF een speciale prijs uitreiken aan één van de projecten, geselecteerd voor één van de secties van het Brussels Co-Production Forum. Het bekroonde project wordt automatisch opgenomen in de selectie van de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie en krijgt de kans om componisten te ontmoeten tijdens de volgende editie van het Festival International du Film d'Aubagne - MUSIC&CINEMA, in maart 2022.
.
Meer info over de Europese Markt vind je hier.

GAP FINANCING SESSIONS

Voor wie ?

Europese producenten die op zoek zijn naar een Belgische minoritaire coproductie of een financiële partner om hun budget te vervolledigen.

De Gap Financing Sessions zijn bedoeld om de samenwerking tussen Europese producenten en Belgische co-producenten en financiële partners te bevorderen. Na een pitch-sessie van de geselecteerde projecten, krijgen de deelnemers de kans om potentiële partners één-op-één te ontmoeten en onze netwerkevenementen en cocktails bij te wonen.

Er worden 10 Europese projecten geselecteerd. Per geselecteerd project zal één producent worden uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.
Aangezien het Engels de voertaal is tijdens het evenement, verwachten wij van elke deelnemer een goed niveau van het Engels.
Producenten die in aanmerking komen, sturen hun aanvraag uiterlijk op 25 april 2021 via mail naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met een volledig ingevuld deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen en aanvragen die niet in aanmerking komen, worden niet behandeld.
.

Lees aandachtig het reglement van de oproep om er zeker van te zijn dat uw project in aanmerking komt.

UP: OPKOMENDE PRODUCENTEN

Voor wie ?

Opkomende producenten met een eerste of tweede langspeelfilmproject die op zoek zijn naar een co-producent of financiële partner.

Het BRIFF-team draagt de promotie van opkomend talent hoog in het vaandel. Daarom is UP: Up-and-coming Producers in het leven geroepen: om projecten van producenten die aan het begin van hun carrière staan in de schijnwerpers te zetten. Door middel van een pitch-sessie, één-op-één ontmoetingen, workshops en andere netwerkevenementen en cocktails, krijgen de geselecteerde producenten de kans om een netwerk van potentiële partners te creëren en tools te verwerven om hun projecten verder te ontwikkelen.
Er wordt een selectie gemaakt van 10 Europese en Belgische projecten. Per geselecteerd project wordt één producent uitgenodigd om naar Brussel te komen. De uitnodiging omvat een reisbeurs, hotelaccommodatie voor drie nachten, maaltijden en een gratis accreditatie voor het Brussels International Film Festival.
Aangezien het Engels de voertaal is tijdens het evenement, verwachten wij van elke deelnemer een goed niveau van het Engels.
Producenten die in aanmerking komen, sturen hun aanvraag uiterlijk op 25 april 2021 via mail naar forum@briff.be. Aanvragen moeten worden verzonden als 1 enkel PDF-bestand met een volledig ingevuld deelnameformulier, inclusief de vereiste aanvullende documenten. Onvolledige aanvragen en aanvragen die niet in aanmerking komen, worden niet behandeld.

.


Lees aandachtig het reglement van de oproep om er zeker van te zijn dat uw project in aanmerking komt.

INSCHRIJVEN ALS TOEHOORDER (DEELNEMER ZONDER PROJECT)

Voor wie ?

Professionals die op zoek zijn naar een langspeelfilmproject om aan deel te nemen.

.

U kan zich inschrijven om het evenement bij te wonen en de geselecteerde producenten te ontmoeten. Om dit te doen, gelieve het formulier in te vullen door hier te klikken

U ontvangt een overzicht van de geselecteerde projecten van zodra de selectie officieel is bekendgemaakt. Professionals die geen interesse hebben in de geselecteerde projecten kunnen zich dan uitschrijven voor het forum.

Gelieve de beschrijving van beide secties aandachtig te lezen alvorens uw aanvraag in te dienen.

Voor deelnemers zonder project staat het Brussels International Film Festival niet in voor het transport naar het festival, noch voor de accommodatie.

.

Contact & info : Mathilde Pâques, Circé Lethem, Margaux Bertier & Romane Pangrazzi - forum@briff.be

In samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het departement 'Steun voor internationalisering' van het "Brussels Invest & Export"

Partners

Scroll To Top