Spring naar content

MUSIC & CINEMA AWARD

In samenwerking met het Festival International Music & Cinema Ă  Marseille (MCM)

Het Festival International Music & Cinema à Marseille (MCM), het voormalige Festival International du Film d’Aubagne, promoot sinds 1999 film en filmmuziekcompositie door middel van een programma met kort- en langspeelfilms alsook de organisatie van de Europese Markt voor Filmmuziekcompositie.

Sinds 2021 slaan het BRIFF en het MCM de handen in elkaar en reiken de Music & Cinema Award uit aan Ă©Ă©n van de geselecteerde langspeelfilmprojecten van de Brussels CoProMarket. Vanaf 2024 zal ook Ă©Ă©n van de geselecteerde kortfilmprojecten de MCM award ontvangen.

De bekroonde projecten worden automatisch geselecteerd en uitgenodigd op de volgende editie van de Europese Markt voor Filmmuziekcompositie.

Een maand voor aanvang van het evenement worden de projecten voorgelegd aan componisten. Zij zullen een muziekproject componeren op basis van een muzikale intentienota en het scenario.

De producenten/regisseursduo's ontmoeten tijdens de markt een aantal componisten om het project en de muziekcompositie te bespreken. Het is de componist die de filmmakers zal moeten overtuigen voor een eventuele samenwerking. Na afloop van de gesprekken beslissen de filmmakersduo's met welke componist ze wensen samen te werken.

De Europese Markt voor Filmmuziekcompositie is een initiatief van het Festival International Music & Cinema Ă  Marseille en wordt gesteund door SACEM.

Meer info hier

★ Music & Cinema Award 2023:

China Sea van Jurgis Matulevicius, geproduceerd door Ieva Cern (Film Jam, Litouwen).

★ Music & Cinema Award 2022:

Circular Motion van Thanos Psichogios, geproduceerd door Maria Laskaridou (Argonauts Productions, Griekenland).

★ Music & Cinema Award 2021: 

The Fury van Gemma Blasco, geproduceerd door Mireia Graell (Ringo Media, Spanje).

Scroll naar boven