Spring naar content

MUSIC & CINEMA AWARD

In samenwerking met het Festival International Music & Cinema Ă  Marseille (MCM)

Het Festival International Music & Cinema à Marseille (MCM),  het voormalige Festival International du Film d’Aubagne, promoot sinds 1999 de film en de creatie van filmmuziek door middel van een programma met kort- en langspeelfilms alsook de organisatie van een belangrijk professioneel luik rond filmmuziekcompositie, waaronder de Europese Markt voor Filmmuziekcompositie.

Sinds 2021 slaan het Brussels International Film Festival en het Festival International Music & Cinema Ă  Marseille de handen in elkaar om de Music & Cinema Award uit te reiken aan Ă©Ă©n van de geselecteerde projecten van het Brussels Co-Production Market.

Het bekroonde project wordt automatisch geselecteerd en uitgenodigd op de volgende editie van de Europese Markt voor Filmmuziek Compositie. Een maand voor het evenement wordt het project aan de hand van een muzikale intentienota en het script, voorgelegd aan de componisten die op basis hiervan een muzikale compositie zullen uitwerken. Het duo producent/regisseur ontmoet tijdens de markt maximaal 5 componisten om het project en de muziekcompositie te bespreken en eventueel een medewerker te kiezen. Elke meeting duurt 1u30.

De Europese Markt voor Filmmuziek Compositie is een initiatief van het Festival International Music & Cinema Ă  Marseille, bestaat sinds 2010, en wordt gesteund door de SACEM en de CNC.

Meer info hier

★ Music & Cinema Award 2023:

China Sea van Jurgis Matulevicius, geproduceerd door Ieva Cern (Film Jam, Litouwen).

★ Music & Cinema Award 2022:

Circular Motion van Thanos Psichogios, geproduceerd door Maria Laskaridou (Argonauts Productions, Griekenland).

★ Music & Cinema Award 2021: 

The Fury van Gemma Blasco, geproduceerd door Mireia Graell (Ringo Media, Spanje).

Scroll naar boven