Spring naar content

El Profesor

Puan (Internationale Competitie)

María Alché, Benjamín Naishtat

27.06 UGC De BrouckĂšre 18:45 TICKET
29.06 UGC De BrouckĂšre 21:45 TICKET
Dramedy . 109' . Argentinië, Italië, Frankrijk, Duitsland, Brazilië . 2023 . ES / ST : EN / FR & VASTFR

Marcelo heeft zijn leven gewijd aan het doceren van filosofie aan de Openbare Universiteit. Wanneer zijn mentor professor Caselli onverwacht overlijdt, hoopt hij het nieuwe afdelingshoofd te worden. Zijn plannen veranderen echter wanneer de charismatische en verleidelijke collega Rafael terugkeert van zijn voetstuk in de Europese universiteiten om de vacante positie voor zichzelf op te eisen. Marcelo’s onhandige pogingen om te bewijzen dat hij de juiste kandidaat is, zullen een filosofische tweestrijd ontketenen, terwijl zijn leven -en het land- in een spiraal van chaos terechtkomen.

⭐ De vertoning op 27 juni wordt gevolgd door een Q&A met regisseur Benjamín Naishtat

STARRING

Marcelo Subiotto

Leonardo Sbaraglia

Julieta Zylberberg

Alejandra Flechner

Andrea Frigerio

Mara Bestelli

DIRECTORS

María Alché & Benjamín Naishtat

SOUND

Fernando Ribero

PHOTOGRAPHY

HĂ©lĂšne Louvart

EDITING

Livia Serpa

INTERNATIONAL SALES

LUXBOX

María Alché, Benjamín Naishtat

Alche&Naishtat3 OFFICIAL

DIRECTORS BIOGRAPHY

María Alché is een Argentijnse regisseur, scenarioschrijver en actrice. Ze studeerde filmmaken aan ENERC, waar ze acteursregie doceert. Ze studeert filosofie aan de Universiteit van Buenos Aires. Ze regisseerde de korte films Noelia, Gulliver, Invierno 3025 en ¿Quién se metió con Mayra? die op verschillende internationale filmfestivals werden vertoond. Ze schreef en regisseerde de speelfilm Familia Sumergida (A Family Submerged), met Mercedes Morån in de hoofdrol. Deze film won de beste film in Horizontes Latinos op het San Sebastian Film Festival, Beste Eerste Speelfilm op het Goteborg Film Festival, Beste Regisseur op Ficunam, Beste Script op het Lima Festival, en werd onder andere gepresenteerd op de Festivals van Locarno, Havana, Lincoln Center NY, Jeonju en Wenen. Momenteel ontwikkelt ze in de residentie Ikusmira Berriak 2023 haar nieuwe project Te amo y hoy todo es hermoso (I love you and today everything is beautiful) en schrijft ze de documentaire Chocobar van Lucrecia Martel.

BenjamĂ­n Naishtat studeerde film aan de Universidad del Cine in Buenos Aires. Verder nam hij deel aan het Contemporary Arts programma van Le Fresnoy, Frankrijk, en kreeg hij een Radcliffe / Film Studies Center Fellowship van Harvard University. Hij schreef en regisseerde Rojo (2018) dat werd geselecteerd in Official Competition op het San Sebastian Film Festival, bekroond met de Concha de Plata voor Beste Regie, Beste Cinematografie en Beste Acteur voor DarĂ­o Grandinetti. BenjamĂ­n schreef en regisseerde El movimiento (The Movement) (2015) met steun van het Jeonju Film Festival, die in premiĂšre ging op het Locarno Film Festival. De film won Beste Argentijnse Film op het Festival de Mar del Plata en de Juryprijs op het Valdivia Festival. BenjamĂ­n schreef en regisseerde Historia del Miedo (2014), die in premiĂšre ging op de Berlinale Official Competition. Momenteel werkt hij aan de adaptatie van Los Siete Locos, van Roberto Arlt.

FILMOGRAPHY

FILMOGRAPHY MARIA ALCHE

2018: Familia Sumergida (A Family Submerged)

FILMOGRAPHY BENJAMIN NAISHTAT

2014: Historia del Miedo

2015: El Movimiento (The Movement)

2018: Rojo

Scroll naar boven