Skip to content

youth

Maak plaats voor de nieuwe generatie!

Tijdens het festival kunnen jonge enthousiastelingen kennis maken met cinema in al haar facetten. Heb je er altijd al van gedroomd om filmmaker, webreporter, acteur of filmcriticus te worden? Of wil je het graag eens uitproberen? Dan zijn deze workshops iets voor jou! Het is een unieke ervaring in het hart van het festival, voor alle leeftijden en alle smaken !

De doelstellingen:

  • Experimenteren met verschillende audiovisuele technieken en deze leren te gebruiken
  • Kritisch leren nadenken over films en het gebruik van media
  • Films ontdekken, regisseurs en andere jongeren ontmoeten
  • Je creatieve geest de vrije loop laten en je verbeelding stimuleren

Informatie en inschrijvingen: 02/205 01 75

2018-BRIFF-ITV_Z1_2295
2018-BRIFF-ITV_Z1_2356
IMG_3231 copie

INSIDE THE BRIFF: FILMWORKSHOP

Greg_Day9_HD-3
Greg_Day9_HD-11

Met een groep van 15 jongeren werken we samen aan de creatie van een eigen kortfilm op het BRIFF! In deze workshop verspreid over drie dagen komen de verschillende technieken en beroepen in cinema aan bod, van het bedenken van een scenario, het werken met beeld en geluid tot het zelf regisseren, acteren én monteren! 

Deze workshop wordt begeleid door regisseuse Kato De Boeck en actrice Cécile Delberghe en is open voor iedereen die cinema verder wil ontdekken.

Verloop van de workshop

De groep gaat samen twee films bekijken op het festival die deel uitmaken van het programma, en aan de hand daarvan een eigen kortfilm maken van A tot Z! Het doel is om samen de verschillende facetten van cinema te ontdekken, zowel voorbereidend als op de filmset zelf: scenario, regie, camera, geluid, acteren,...

We overlopen de verschillende stappen in het filmproces van het reflecteren in groep, het schrijven van een scenario op basis van de bekeken films tot het draaien van de film.

Het doel is dat de deelnemers zelf voor de camera staan en leren hoe ze een personage kunnen interpreteren maar ook achter de lens verhalen tot leven kunnen wekken!

Deelnemers

Deze workshop is bestemd voor jongeren van 12 tot 18 jaar en gaat door zowel in het Nederlands als Frans. De workshop is open voor iedereen en geen enkele ervaring is vereist. Je zal ervan versteld staan hoeveel je kan uitwisselen zonder de taal van je buurman of buurvrouw te kennen! De begeleidsters zullen vertalen waar nodig en ervoor zorgen dat de communicatie vlot verloopt.

Workshop georganiseerd in samenwerking met ESRA (École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle)

ESRA BRUXELLES-2019
545756_447705165281366_996331263_n
Scroll To Top