fortislogo

20-29.06 2019

Langue

Brussels International Film Festival

youth

Opgepast, de nieuwe generatie komt eraan!

Tijdens het festival kunnen jonge enthousiastelingen kennis maken met cinema in al haar facetten. Heb je er altijd al van gedroomd om webreporter, acteur of filmcriticus te worden? Of wil je het graag eens uitproberen? Dan zijn deze workshops iets voor jou! Het is een unieke ervaring in het hart van het festival, voor alle leeftijden en alle smaken !

De doelstellingen:

  • Leren hoe je een camera moet bedienen, reportages en filmrecensies maken.
  • Leren kritisch denken
  • Films ontdekken, regisseurs en andere jongeren ontmoeten
  • Je creatieve geest de vrije loop laten en je verbeelding stimuleren

Informatie en registratie: 02/248 08 72

2018-BRIFF-ITV_Z1_2295
2018-BRIFF-ITV_Z1_2356
IMG_3231 copie

Dubbing atelier (vanaf 12 jaar oud)

Onder begeleiding van een professionele actrice ontdek je de kunst van het dubben en leer je een personage te interpreteren uit een film, tekenfilm of TV-serie.

Meer info, coming soon

Schrijfworkshop voor filmrecensies (vanaf 15 jaar)

Het festival nodigt journalisten in spe uit om hun kritische talenten te ontwikkelen en hun artikels te publiceren met de hulp van een deskundige coach!

Meer info, coming soon

Workshop webreporter (vanaf 12 jaar)

Wil je verslaggever worden en de backstage van het festival ontdekken?

Onder begeleiding van een team van professionals maken de deelnemers kennis met de kunst van het reportage maken en monteren aan de hand van interviews met regisseurs en acteurs uit de hele wereld.

In samenwerking met de vzw Comme Un Lundi

Meer info, coming soon

Alle video's van het webreporter atelier zijn beschikbaar op onze YouTube channel.

Europese Jongeren Jury

Ben jij een echte cinéfiel ? Ben jij tussen de 18 en 25 jaar oudOntmoet je graag nieuwe mensen? Wordt lid van de Europese Jongeren Jury op het Brussels International Film Festival en beleef een onvergetelijke ervaring op een prestigieuze Film Festival in het centrum van Europa!

Je zal films te zien krijgen van de ‘Director’s Week’ competitie en zal samen met de andere juryleden moeten gaan delibereren welke film de European Young Jury Award krijgt.

Interesse? Om deel te nemen stuur je een motivatiebrief en een film recensie in het Engels op naar youth@briff.be voor 30 april.

De 5 geselecteerde personen zullen uitgenodigd worden naar Brussel voor 4 dagen tussen 20 en 29 juni om deel uit te maken van de jury. We hopen je te mogen verwelkomen op het festival!