Skip to content

INDUSTRY

Brussel, the place to be voor alle professionals van de film: producenten, regisseurs, acteurs, technici, kopers, programmators, …

Alle professionals van de Zevende Kunst worden op het BRIFF verwacht om na te denken over de toekomst van de Europese film, in het hart van de Europese hoofdstad. Via deze ontmoetingen en forums willen we de Europese film beter promoten en verspreiden, en het doelpubliek beter bereiken; Doelstellingen waarvoor verenigingen die de verschillende branches in de cinema vertegenwoordigen, zoals de UPFF (l’Union des Producteurs Francophones de Films), de ASA (l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel), de ARRF (l’Association des Réalisateurs & Réalisatrices de Films), l’Union des Artistes, Europe Distribution, enz. zich verder zullen inzetten.

Brussels co-production forum

De vierde editie van het Brussels Co-Production Forum vindt plaats tijdens het Brussels International Film Festival.

Het Co-Production Forum heeft als doel om samenwerkingen tussen Belgische en Europese producers te bevorderen, maar ook om een jonge generatie producers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun eerste projecten.

_SBA4274
_SBA4303
_SBA4021

Dit jaar wordt het Co-Production Forum georganiseerd in twee secties:

 • Een sectie voor beginnende producers: met als doel een nieuwe generatie Belgische en buitenlandse producers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun project aan de hand van one-to-one meetings en workshops.
 • Een sectie gap financing: met een focus op buitenlandse producers op zoek naar een bijkomende Belgische financiering voor een feature film project.

Hieronder vindt u de selectie van het vierde Brussels Co-Production Forum:

 • Beginnende producers
   • Domingo van Raúl López Echeverría geproduceerd door Leslie Jacob - Fictie - Frankrijk
   • Kerttu - If I would talk to you van Kirsi Marie Liimatainen geproduceerd door Kirsi Marie Liimatainen & Johanna Kokko - Fictie - Finland
   • Little Hands van Natalie Beder geproduceerd door Nelson Ghrenassia - Fictie - Frankrijk
   • My name is Clara van Sarra Abidi geproduceerd door Sarra Abidi - Fictie – Tunesië
   • Talia’s journey van Christophe Rolin geproduceerd door Christophe Rolin & Marc Recchia - Fictie - België
   • The Surrealists van Markus Mörth geproduceerd door Markus Mörth - Fictie - Oostenrijk
   • Today is the last day of the rest of your life van Stefanie Sargnagel & Benjamin Swiczinsky geproduceerd door Roland Hablesreiter - Animatie - Oostenrijk
   • Wedding on my street van Shota Gamisonia geproduceerd door Vladimer Chikhradze - Fictie - Georgië
 • Gap financing
   • Black Star van Philippe Lacôte geproduceerd door Diane Jassem & Céline Chapdaniel - Fictie - Frankrijk
   • Diluat (Ink Wash) van Sarra Torakidis geproduceerd door Anca Piu - Fictie - Roemenië
   • Dziesma par dzelzs aizkaru (Iron Song) van Oskars Rupenheits geproduceerd door Antra Cilinska - Fictie - Letland
   • Kiken van Carlos Ameglio geproduceerd door Mariana Secco - Fictie - Uruguay
   • Las Niñas (Girls) van Pilar Palomero geproduceerd door Valérie Delpierre & Alex Lafuente - Fictie - Spanje
   • Sluga (The Servant) van Marian Crisan geproduceerd door Marian Crisan - Fictie - Roemenië
   • Skjalfti (Quake) van Tinna Hrafnsdottir geproduceerd door Hlin Johannesdottir - Fictie - IJsland
   • Sous terre (Under the earth) van Corinne Garfin geproduceerd door Maria Blincharska & Damien Mc Donald - Fictie - Frankrijk
   • Woman do cry van Mina Mileva & Vesela Kazakova geproduceerd door Mina Mileva & Vesela Kazakova - Fictie - Bulgarije
   • Zgjoi (Hive) van Blerta Basholli geproduceerd door Paskal Semini - Fictie - Albanië

Opgelet, het Brussels International Film Festival staat niet in voor de kosten van het vervoer of de accommodatie van producers die enkel komen luisteren naar de projecten.

Contact :Romane Pangrazzi - forum@briff.be

INDUSTRY DAY

Het Brussels International Film Festival organiseert een Industry Day, in samenwerking met screen.brussels, Amplo et Mediarte : een dag van ontmoetingen en debatten met het oog op het creëren van een doeltreffend en doelgericht netwerk tussen Belgische professionals.

Infosessie over het aanbod van professionele opleidingen in de audiovisuele sector

Deze infosessie is ontstaan uit de vaststelling dat jobs in bepaalde domeinen in de audiovisuele sector niet ingevuld worden, hoewel de vraag hoog is, zoals in productie administratie, animatie, dubbing, special effects...

In deze infosessie worden specifieke opleidingen (specialisaties) voorgesteld die dienen ter voorbereiding van deze jobs en aan de grote vraag van werkgevers beantwoorden in verschillende domeinen in de audiovisuele sector zoals VFX, 3D-animatie, administratie,....

In aanvulling op het aanbod van filmscholen, worden deze specifieke opleidingen aangeboden aan jonge/toekomstige gediplomeerden, werkzoekenden, studenten die van studierichting willen veranderen of die op zoek zijn naar een andere uitdaging, met of zonder achtergrond in cinema.

 

Job Fair

Het doel van de Job Fair is concreet in te spelen op de nood bij bedrijven in de audiovisuele sector aan personeel en expertise, in elke schakel van het proces: van scenarioschrijvers tot productieleiders, van opnameleiders tot VFX-operatoren of distributiemanagers.

Tijdens deze Job Fair zullen bedrijven die kandidaten willen rekruteren, een panel van voorgeselecteerde kandidaten ontmoeten in een individuele gesprek van 2u.

Conferentie- « Arbeidsomstandigheden in audiovisuele producties in België : realiteit en perspectieven »

In deze conferentie, waaraan de belangrijkste beroepsverenigingen uit de filmsector deelnemen, wordt het thema aangehaald aan de hand van een objectieve en met cijfers gestaafde stand van zaken. De bedoeling is om een debat op gang te brengen over de huidige uitdagingen en samen na te denken over concrete en effectieve oplossingen voor de hele sector.

MUZIEK

Het Brussels International Film Festival gaat de muzikale toer op met dag gewijd aan de rol van muziek in film gericht tot alle betrokken professionals: producenten, componisten, regisseurs...

Masterclass - David Oelhoffen en Frédéric Vercheval

Een dubbele masterclass met David Oelhoffen, regisseur van Frères Ennemis, en de Belgische componist Frédéric Vercheval over het belang van originele muziek in films en de relatie tussen regisseur en componist.

Conferentie - Auteursrechten van muzikanten

Na de masterclass volgt een conferentie over auteursrechten van muzikanten, ingeleid door advocaat Jean-Christophe Lardinois, gespecialiseerd in dit domein.
Scroll To Top