fortislogo

20-29.06 2019

Langue

Brussels International Film Festival

Brussel, the place to be voor alle professionals van de film: producenten, regisseurs, acteurs, technici, kopers, programmators, …

Alle professionals van de Zevende Kunst worden op het BRIFF verwacht om na te denken over de toekomst van de Europese film, in het hart van de Europese hoofdstad. Via deze ontmoetingen en forums willen we de Europese film beter promoten en verspreiden, en het doelpubliek beter bereiken; Doelstellingen waarvoor verenigingen die de verschillende branches in de cinema vertegenwoordigen, zoals de UPFF (l’Union des Producteurs Francophones de Films), de ASA (l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel), de ARRF (l’Association des Réalisateurs & Réalisatrices de Films), l’Union des Artistes, Europe Distribution, enz. zich verder zullen inzetten.

Accreditatie

COMING SOON

Film inschrijving

Internationale competitie

 • Deadline : 01 april 2019
 • Online inschrijving via      

Director's week

 • Deadline : 01 april 2019
 • Online inschrijving via      

Nationale competitie

 • Deadline : 01 april 2019
 • Online inschrijving via      

Brussels co-production forum

De vierde editie van het Brussels Co-Production Forum vindt plaats tijdens het Brussels International Film Festival (20.06 > 29.06.2019).

Het Co-Production Forum heeft als doel om de samenwerking tussen Belgische en Europese producers te bevorderen, maar ook om een nieuwe generatie producers te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun eerste projecten. Het Co-Production Forum zal doorgaan op maandag 24 en dinsdag 25 juni 2019.

_SBA4274
_SBA4303
_SBA4021

Dit jaar wordt het Co-Production Forum georganiseerd in twee secties:

 • Een sectie voor beginnende producers: met als doel een nieuwe generatie Belgische en buitenlandse producers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun project aan de hand van one-on-one meetings en workshops.
 • Een sectie gap financing: in aanwezigheid van buitenlandse producers die op zoek zijn naar bijkomende Belgische financiering voor een feature film project.

In elke sectie worden 10 projecten geselecteerd om aan het forum deel te nemen.
In onderstaand document vindt u de call for projects en de voorwaarden om deel te nemen.

De producenten van de geselecteerde projecten krijgen de kans om:

 • Hun project te pitchen aan Belgische en Europese producenten
 • Een groot aantal professionals persoonlijk te ontmoeten
 • Contacten te leggen om publieke en private financiering te vinden in geval van een coproductieovereenkomst
 • Deel te nemen aan het Brussels International Film Festival.

De producenten van de geselecteerde projecten zullen worden uitgenodigd in Brussel. De uitnodiging omvat een tussenkomst in vervoerskosten, accommodatie, maaltijden en een accreditatie die toegang geeft tot alle films en activiteiten op het festival.

Aangezien het Co-Production Forum doorgaat in het Engels, is een goed niveau vereist om deel te nemen aan het forum.

Projecten moeten uiterlijk op 8 april 2019 ingediend worden per e-mail naar forum@bsff.be als 1 enkel PDF-bestand met het onderstaande (ingevulde) inschrijvingsformulier en de aanvullende bijlagen. Onvolledige aanvragen of aanvragen die niet voldoen aan de voorwaarden komen niet in aanmerking.

Gelieve de voorwaarden aandachtig te lezen alvorens uw aanvraag in te dienen.

HOE DEELNEMEN AAN HET FORUM?

 • Wilt u een project indienen voor één van de twee secties? Hier vindt u het aanvraagdocument.
 • Bent u geïnteresseerd in de coproductie van een project? Schrijf u hier in om de producenten van de geselecteerde projecten te ontmoeten.

Een overzicht van de projecten wordt u toegestuurd zodra de selectie bekend is. Producenten die niet geïnteresseerd zijn in de projecten kunnen zich dan alsnog uitschrijven.

Gelieve er rekening mee te houden dat het Brussels International Film Festival niet instaat voor het transport of de accommodatie van producenten die zonder project deelnemen.

Contact: Margaux Bertier – forum@briff.be