Spring naar content

Sons

Vogter (Internationale Competitie)

Gustav Möller

01.07 Palace 18:45 TICKET
02.07 Galeries 21:30 TICKET
Fiction . 100' . Denmark, Sweden . 2024 . DA / ST : FR/EN/NL

De idealistische gevangenisbewaakster Eva staat voor het dilemma van haar leven wanneer een jonge man uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt. Zonder haar geheim te onthullen, vraagt ze om overgeplaatst te worden naar zijn blok, het zwaarste en meest gewelddadige van de gevangenis. En zo begint een verontrustende psychologische thriller waarin Eva’s gevoel voor rechtvaardigheid haar moraliteit en haar toekomst op het spel zet.

STARRING

Sidse Babett Knudsen
Sebastian Bull
Dar Salim
Marina Bouras
Olaf Johannessen
Jacob Lohmann
Siir Tilif
Rami Zayat
Mathias Petersen

DIRECTOR

Gustav Möller

WRITER

Gustav Möller
Emil Nygaard Albertsen

SOUND

Hans Christian

Arnt Torp

PHOTOGRAPHY

Jasper J. Spanning

EDITING

Rasmus Stensgaard Madsen

MUSIC

Jon Ekstrand

PRODUCTION

Nordisk Film Production

DISTRIBUTION

Cinéart

SALES

Les Films du Losange

Gustav Möller

14183-gustav-moller-01-portrait-credit-petra-klein

Gustav Möller, een Zweedse schrijver/regisseur gevestigd in Denemarken, is snel een veelgevraagde naam geworden in Europa en de VS.
Möller studeerde in 2015 af aan de gerenommeerde Deense filmschool en won de Next Nordic Generation Award voor zijn scriptiefilm In Darkness. In 2018 maakte hij zijn speelfilmdebuut met de ongelooflijk succesvolle psychologische thriller The Guilty, die in wereldpremiĂšre ging op het Sundance Film Festival, waar hij de publieksprijs won in de categorie ‘World Cinema Dramatic’. De film won vervolgens een hele reeks prijzen over de hele wereld, waaronder ‘Beste Film’, ‘Beste Regisseur’ en ‘Beste Originele Scenario’ bij de Danish Film Awards, en stond ook op de shortlist voor de Academy Awards. Jake Gyllenhaal, een zelfverklaarde fan, is producent van en speelt de hoofdrol in de Engelstalige remake van het project, die in september 2021 op Netflix in premiĂšre ging.

FILMOGRAPHY

2015: I mĂžrke (short)
2018: The guilty

Scroll naar boven