Skip to content

INDUSTRY Day

INDUSTRY DAY

Het Brussels International Film Festival organiseert een Industry Day, in samenwerking met screen.brussels, Amplo et Mediarte : een programma van ontmoetingen en debatten met het oog op het creëren van een doeltreffend en doelgericht netwerk tussen Belgische professionals.

Infosessie over het aanbod van professionele opleidingen in de audiovisuele sector

Deze infosessie is ontstaan uit de vaststelling dat jobs in bepaalde domeinen in de audiovisuele sector niet ingevuld worden, hoewel de vraag hoog is, zoals in productie administratie, animatie, dubbing, special effects...

In deze infosessie worden specifieke opleidingen (specialisaties) voorgesteld die dienen ter voorbereiding van deze jobs en aan de grote vraag van werkgevers beantwoorden in verschillende domeinen in de audiovisuele sector zoals VFX, 3D-animatie, administratie,....

Complementair aan opleidingen van filmscholen, worden deze opleidingen aangeboden aan jonge/toekomstige gediplomeerden, werkzoekenden, jongeren die van studierichting willen veranderen of op zoek naar een andere uitdaging, met of zonder achtergrond in cinema.

 

Job Fair

Het doel van de Job Fair is concreet in te spelen op de nood bij bedrijven in de audiovisuele sector aan personeel en expertise, in elke schakel van het proces: van scenarioschrijvers tot productieleiders, van opnameleiders tot VFX-operatoren of distributiemanagers.

Tijdens deze Job Fair zullen bedrijven die kandidaten willen rekruteren, een panel van voorgeselecteerde kandidaten ontmoeten in een individuele gesprek van 2u.

Conferentie- « Arbeidsomstandigheden in audiovisuele producties in België : realiteit en perspectieven »

Tijdens deze conferentie, waaraan de belangrijkste beroepsverenigingen uit de filmsector deelnemen, wordt het thema van arbeidsomstandigheden in audiovisuele producties in België aangehaald. Aan de hand van een objectieve en met cijfers gestaafde stand van zaken wordt samen nagedacht en gedebatteerd over concrete en effectieve oplossingen voor de hele sector.

Scroll To Top