Skip to content

UP-AND-COMING PRODUCERS

Voor wie?

Producenten met een eerste of tweede langspeelfilmproject die op zoek zijn naar een coproducent of financiële partner.

Het BRIFF-team draagt de promotie van opkomend talent hoog in het vaandel. UP: Up-and-coming Producers werd in het leven geroepen om projecten van producenten aan de start van hun carrière in de schijnwerpers te zetten. De geselecteerde producenten krijgen de kans om hun project voor te stellen ter gelegenheid van een pitchsessie, tools te verwerven om hun project verder te ontwikkelen en te netwerken met potentiële partners via one-to-one meetings, workshops en tijdens diverse evenementen en cocktails.

In totaal werden er 10 projecten geselecteerd:

A siege
A Siege

van István Kovács

geproduceerd door Good Kids Productions - Hongarije

Regisseur István Kovács en producente Patricia D'Intino werkten in 2018 samen voor de kortfilm A Siege die werd geselecteerd op tal van festivals (AFI Fest, PÖFF Shorts, Camerimage, ...) en de Bronze Award kreeg op de Student Academy Awards 2018. Ze besloten de kortfilm uit te werken tot een langspeelfilm, onder dezelfde titel. A Siege kijkt naar de gevolgen van oorlog in het dagelijks leven door de worstelingen van Thea, een vrouw die koste wat het kost op zoek gaat naar water om haar haar te wassen. Patricia is een alumna van Midpoint, Sarajevo Talents en Emerging Producers en heeft eerder gewerkt aan verschillende documentaires die op prestigieuze festivals zijn geselecteerd.

a springsteen song
A Springsteen Song

van Tommy Oksen

geproduceerd door Snowglobe - Denemarken

Tommy Oksen is een scenarist met bijna 15 jaar ervaring in het vak. Hij maakt nu zijn langspeelfilmdebuut met Giulia Triolo voor Snowglobe, dat door het Deense filminstituut is erkend als een van de opkomende producenten die deelnemen aan Rotterdam Lab 2022.
A Springsteen Song pakt op een slimme manier de moeilijkheden aan van de omgang van een man wanneer hij afscheid moet nemen van zijn stervende vader.

Bells of Kaboul (trio)
Bells of Kaboul

van Chabname Zariab

geproduceerd door Alta Rocca Films - Frankrijk

Alta Rocca Films is een onafhankelijke productiehuis, opgericht door het producentenduo Jean-Etienne Brat en Lou Chicoteau.
Zij steunen graag het werk van auteurs wier visie de hedendaagse wereld in vraag stelt, zoals Naïla Guiguet met haar kortfilm Dustin, die op de shortlist van de César 2022 stond, of Chabname Zariab met wie ze al samenwerkten aan een kortfilm, Hizia. Haar eerste langspeler, Bells Of Kabul, ligt in het verlengde van haar eerste kortfilm, When You Hear the Bells, genomineerd bij de César 2017 en geselecteerd in meer dan 30 festivals. Het is het verhaal van een jonge vrouw die worstelt om te overleven in het hedendaagse Kabul en kinderhandel ontdekt (verkleed als vrouw en gedwongen om te dansen voor het plezier van volwassen mannen - de Batcha Baz) die ze zal proberen te redden.

Circular motion
Circular Motion

van Thanos Psichogios

geproduceerd door Argonauts Productions - Griekenland

Maria Laskaridou werkt sinds 2020 als producente bij Argonauts Productions, een van de toonaangevende productiebedrijven in Griekenland. Ze voegt zich bij Thanos Psichogios om hun eerste langspeelfilm te produceren, hoewel ze zichzelf al heeft bewezen als associate producer van de laatste David Cronenberg film, Crimes of the Future, geselecteerd voor de officiële competitie van Cannes 2022.
Circular Motion belicht op subtiele wijze de coming-of-age van twee voorheen onafscheidelijke tienermeisjes wier vriendschap op de proef wordt gesteld en hun dromen aan diggelen worden geslagen door een morbide daad, dit alles tegen de idyllische achtergrond van een Grieks eiland buiten het seizoen. Thanos Psichogios en Maria Laskaridou hebben het project al naar prestigieuze labs en forums gebracht zoals Sarajevo Pack & Pitch, Torino Film Lab Next of Transylvania Pitch Stop.

cracks
Cracks

van Elisa Puerto Aubel

geproduceerd door El Gatoverde Producciones - Spanje

El Gatoverde is een Spaanse productiemaatschappij met ervaring in het coproduceren van zowel kort- als langspeelfilms. Mariano Baratech is de oprichter en hij begeleidt nu de getalenteerde Elisa Puerto Aubel, afgestudeerd aan de FAMA (Praag) in scenarioschrijven, die twee kortfilms heeft geregisseerd die in 2022 worden uitgebracht. Haar langspeelfilmproject, Cracks, toont de portretten van vier Madrileense vrouwen van verschillende leeftijd en afkomst wier lot elkaar kruist tijdens een ongekende hittegolf.

Escape net
Escape Net

van Dzintars Dreibergs

geproduceerd door Kultfilma - Letland

Dzintars Dreiberg maakte nogal een verpletterend debuut met zijn eerste speelfilm Blizzard of Souls (2019) die een box-office record was in Letland, in meer dan 50 landen werd gedistribueerd en op de shortlist voor de 2019 Academy Awards (Beste Score) stond. Zijn nieuwe projecten worden geproduceerd door opkomend producente Marta Romanova Jēkabsone als onderdeel van Kultfilma's line-up, die ook achter Blizzard of Souls zat. Escape Net is een historisch drama dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog en het verhaal vertelt van een jong meisje dat, om haar vervreemde broer terug te vinden, erin slaagt om lid te worden van wat het meest prominente vrouwelijke basketbalteam uit de Europese geschiedenis zal blijken te zijn.

Lovebots
Lovebots

van Martina Sakova

geproduceerd door Projector23 GmbH & Co KG - Duitsland

Martin en Martina richtten Projector23 op in 2007 en hebben sindsdien samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder hun eerste langspeelfilm, Summer Rebels, die werd vertoond op meer dan 30 festivals wereldwijd (Sao Paulo, Giffoni, Zlin, Black Nights Tallinn) en werd aangekocht door Netflix.
Hun volgende project, Lovebots, vertelt het verhaal van een vrouw en haar robot minnaar op de vlucht, en bevraagt de criteria van wat menselijk is in elke automatisering, en vice versa.

Medusas
Medusas

van Ely Chevillot

geproduceerd door Bo Dream Productions - België

Bo Dream Productions is een bedrijf dat in 2020 werd opgericht door producente en regisseuse Bożena Bogdziewicz-Önkol, die gewend is aan coproductiemarkten (Cannes 2020, Sofia 2018, Sarajevo 2020). Bo Dream wil zichtbaarheid geven aan vrouwelijke filmprofessionals, zoals Ely Chevillot.
Ely Chevillot is afgestudeerd aan het IAD (België). Haar kortfilm waarmee ze afstudeerde, The Elusive, werd vertoond op meer dan 60 festivals en won 11 prijzen.
Haar eerste langspeelfilm, Medusas, gaat over de moeilijke terugkeer van een man naar zijn geboortedorp aan de kust van Bretagne, geconfronteerd met de realiteit van conflicterende familierelaties en een mysterieuze invasie van kwallen.

Nothing to see here
Nothing to see here

van Borbála Nagy

geproduceerd door Voices Films - Duitsland

Voices Films is een jonge Berlijnse productiemaatschappij, opgericht in 2022 door Margarita Aminevá-Jester en gericht op regisseur-gedreven films van opkomende filmmakers. Borbála Nagy past perfect in deze beschrijving en werkt toevallig al lang samen met Margarita Aminevá-Jester, sinds ze elkaar hebben ontmoet tijdens hun studies aan de Duitse Film & TV Academy Berlin.
Nothing to see here is hun 4de project samen en heeft al deelgenomen aan de CineLink Co-Pro Market (2020) en aan de Cinéfondation Residence (2021).
Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal bevraagt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en privacy in het tijdperk van invasieve sociale netwerken.

Resonance
Resonance

van Yordan Petkov

geproduceerd door Garti Films en Portokal - Bulgarije

Yordan Petkov en Victoria Mitreva begonnen hun samenwerking met de regisseurs tweede kortfilm, Night Shift, die in première ging op het festival van Clermont-Ferrand in 2021. Ze werken nu aan Yordans eerste langspeler, Resonance, over een kluizenaar met een missie en een jonge politieagent die ongewild verstrikt raakt. De film werd geselecteerd voor het ScriptLab 2021 van Turijn en de College Cinema Biennale 2021.

Underdog
Underdog

van Zoel Aeschbacher

geproduceerd door Yukunkun Productions - Frankrijk

Yukunkun is een Frans productiebedrijf dat zichtbaarheid wil geven aan opkomende regisseurs die op ambitieuze wijze sociale kwesties aanpakken, zoals Zoel Aeschbacher. Zijn afstudeerfilm, Bonobo, won tal van prijzen, waaronder de publieksprijs op het filmfestival van Clermont-Ferrand, waar het meedeed aan de internationale competitie, evenals de Oscar voor Beste Studentenfilm in 2019.
Zijn eerste langspeelfilm, Underdog, vertelt het verhaal van een Uber-chauffeur en gokker, wiens verslaving een hele reis zal bespoedigen in het hart van de Parijse sloppenwijken.

Partners:

Scroll To Top