Spring naar content

Drie exclusieve films te zien op het BRIFF

Vandaag verklapt het BRIFF welke 3 speciale voorstellingen u exclusief worden gepresenteerd tijdens de 6de editie van het Festival. 

Ira Sachs | Speciale gast van het BRIFF

Passages van de Amerikaanse regisseur Ira Sachs wordt geprojecteerd tijdens een speciale voorstelling.

De film, die in premiĂšre ging op de Berlinale en op het Sundance Film Festival, vertelt over de complexiteit van menselijke relaties via een driehoeksrelatie. Hoofdrolspelers zijn Franz Rogowski, Ben Whishaw en AdĂšle Exarchopoulos. De film wordt u gepresenteerd in nationale avant-premiĂšre, voor de release in de Belgische zalen op 16 augustus.

.


.
.
.


Les Algues Vertes in aanwezigheid van Pierre Jolivet | Green Planet

Via de sectie Green Planet wil het BRIFF verhalen in de kijker zetten die ons uitnodigen na te denken over de toestand van onze planeet.

Les Algues vertes van Pierre Jolivet volgt het onderzoek van de journaliste InĂšs LĂ©raud naar de ecologische ramp die bepaalde Bretoense stranden treft. De film is een adaptatie van het stripverhaal geschreven door InĂšs LĂ©raud en getekend door Pierre Van Hove, Les Algues vertes – l’histoire interdite. De cast van deze fictiefilm bestaat uit onder andere CĂ©line Sallette, Nina Meurisse en Julie Ferrier.


.
.
.


En los margenes van Juan Diego Botto | From Sweden to Spain

Vertrek op reis doorheen Europa zonder u stoel te verlaten in Brussel! Dit jaar nodigen Bozar en het BRIFF jullie uit om de aankomende en vertrekkende voorzitters van de Raad van de Europese Unie te vieren.  Na drie Zweedse titels te hebben onthuld, ontdek de Spaanse film En Los Margenes van Juan Diego Botto.

In deze fictiefilm die in wereldpremiÚre ging tijdens de 79ste Mostra van Venetië volgen we het verhaal van drie mensen die keihard getroffen worden door de huisvestingscrisis in Spanje en vooral door het schandaal van de huisuitzettingen op bevel van de Spaanse banken. De cast van deze pakkende film bestaat onder andere uit Penelope Cruz, Luis Tosar en Adelfa Calvo.

Scroll naar boven