Spring naar content

Pop-Up Meetings

Talk: De gevaren van AI bij filmdubbing

Foto uit de tijd van de nasynchronisatie van "The Muppet Show", met (van links naar rechts) de Franse stemacteurs Pierre Tornade, Roger Carel, Micheline Dax, Francis Lax en GĂ©rard Hernandez.

Stay tuned, de aankondiging van 2025 volgt binnenkort

Industry Corner - BRIFF Village, De BrouckĂšreplein

Deze talk ging door in het Frans en Nederlands

Iedereen welkom na reservatie

Reservaties zijn gesloten

De Pop-Up Meetings zijn een tweetalige activiteit (NL/FR) die samenwerkingsverbanden over de taalgrens heen tot stand wenst te brengen en de creativiteit van opkomend talent wil stimuleren.

In het digitale tijdperk herdefinieert artificiële intelligentie (AI) de grenzen van veel sectoren, waaronder die van de filmsector. Als AI de stemmen van acteurs vervangt, zullen onze kinderen geen menselijke stemmen meer te horen krijgen in tekenfilms, maar de stemmen van robots, zonder enige emotie en inventiviteit.

Dit jaar organiseert het BRIFF samen met PlayRight een rondetafelgesprek met vooraanstaande figuren uit de Franstalige en Nederlandstalige dubbingsector. De focus zal liggen op de gevaren en uitdagingen voor de dubbingsector als gevolg van de exponentiële ontwikkeling van artificiële intelligentie. Een unieke gelegenheid om te bespreken hoe we de integriteit en kwaliteit van de nasynchronisatie kunnen behouden.

Panelleden:

  • Christian Martin - Voorzitter van PlayRight
  • Cedric Engels - CEO van sound studio Sonhouse en auteur van het boek De Kracht van Geluid
  • Nathalie Stas - Franse stem van Asia Argento in The Heart Is Deceitful Above All Things en Occhiali neri; Franse stem van Sara Beasley (Miranda Otto) in Unusual Suspects ; Ă©Ă©n van de stichtende leden van Belva (Belgian Voice Artists)
  • Koen Van Impe - Vlaamse stem van Robotix (Jim Carrey) in Sonic the Hedgehog; Vlaamse stem van Gru (Steve Carrell) in Despicable Me
  • Monia Douieb - Franse stem van Black Cindy in Orange is the New Black; Franse stem van Donna in het laatste seizoen van Dr Who

Moderator:

  • LoĂŻc Thaler - Nederlandstalige en Engelse voice-overs van reclamespots voor Amazon, Bol.com, Decathlon, Haribo, Unicef, ...

Om deel te nemen aan dit rondetafelgesprek, gelieve aan te melden via dit  inschrijvingsformulier

Met de steun van

Scroll naar boven